2001 Fuglekongen

Fabrikant - Henrik Svendsen

Fuglekonge  2001 .Henrik Svendsen 

Erhverv.  Fabrikant

Fødselsår 1965 i Vemmelev 

Platten er malet af :  Inge Petersen      

Motiv på platten er :  Svanen og Thyra Gaffelrigget yawl-type fra søværnet  

Tekster og billeder fra året 2002

Fra Myggefesten: Ministersupp. Sten Fris Olsen, forhenværende Konge Thorvald Nissen og Søren Bak
To ministre og en fugl: Henrik Bach og Søren Bak

Foto fra

Fugleskydning

Tirsdag, den 18. Juni 2002

Først vækkedes Statsministeren kl. 6.30
Årets fugleskydning blev en både vellykket og varm affære, idet solen allerede fra morgenstunden bagte ned fra en skyfri himmel på de 100 fremmødte Skytter, samt Skælskør Gardens mandskab. Dagen startede med, at ministerierne kørte ud til Kongen Henrik den II (Svendsen), for at se om han og hans stab af tjenende ånder var vel opstået til dagens dont. Alt var klappet og klart, og snart kom da så skytterne marcherende (og svedende) til indtagelse af morgenmad med ?diverse? i Kongens nyopførte glasfibervirksomhed. (han var så uheldig, at den gamle nedbrændte året før). Efter indtagelse af et bugnende morgenmåltid, begav skytterne med Kongen i spidsen, sig ud på en spadseretur i Korsør by med Garden i spidsen. Herefter blev skytterne fra Lovsøen kørt i busser ud til Sommerlyst, hvor ?drengedagen? kunne begynde, med Flaghejsning og skydning til endnu en af Æresmedlem Chr. Christensen?s flotte fugle.

 

Så vækkedes Kongen, og der spises morgen mad.
Så er konkurrencen i gang
Den traditionsrige frokost hvor der var kommet endnu flere Skytter til, samt en stor skare indbudte gæster, varede igen omkring 2 - 2½ time, med afvikling af selskabets mange gamle ritualer, såsom; tale for Dronning, Dannebrog, gæster, den afgående Konge, samt afsløring af Kongens platte til ophængning i Sommerlyst og til glæde for eftertiden.  Desuden synges Kongesangen, Nationalsangen, og Skyttesangen - og nu er stemningen helt i top - efter indtagelse af den dejlige frokost og diverse øl og snaps - er alle nu klar til det årlige ?Han-Bal? - jo - jo, der er rigtig ?gang i den?. Nu er det tid til en tur rundt om Skydestangen, der bærer fuglen, og endelig kan skydningen genoptages. Skytterne kan få sig et velfortjent hvil under parasollerne på den stor plæne, der snakkes, spilles kort, der rafles, der hygges gevaldigt, og der skydes.

 

Det skal fremhæves, at der under frokosten blev indsamlet ikke mindre end kr. 18.600,- (det var da? ik? så ringe endda) til brug for selskabets kommende hjemmeside der i dag er  etableret og kan findes på: www.fugleskydning.dk . Prøv selv at gå ind og se på den. Vi vil benytte lejligheden her til, endnu engang, at takke de venligt givende Skytter for bidragene til at få denne hjemmeside igang.

 

Kong Henrik d. ll holder tale under frokosten

Så er der hanbal
Henad Kl. 16.30 tiden blev brystpladen med et velanbragt skud af ?Kanonkongen? Niels Windeleff, der nu også kan smykke sig med titlen: ?Skyttekonge?, skudt ned på skud nr. 197, og hermed kunne den nye fuglekonge findes. Det blev vor mangeårige Boligminister, Arkitekt, Holger Pedersen , så I år bliver det sjovt at Kongen også er en af vore Ministre. Tak til alle de øvrige Skytter for ?mere eller mindre? velanbragte skud i løbet af dagen - det gik jo som sædvanligt - rigtigt godt. !

 

Den nye Konge Arkitekt Holger C. Pedersen

Ny konge med statsministeren og den abdiseret konge.

En stor skare Skytter gik nu hjem og hentede deres ?bedre halvdel?, og nu kunne aftenfesten tage sin begyndelse, med dejlig middag, vine og uddeling af præmier, samt bal til ud på den tilstundne nat. Endnu en af selskabets årlige fugleskydninger var blevet afviklet i go? ro og orden ! - Man kunne nu gå hjem med veltilfredhed, og med glæde i sit sind, over en dejlig dag. Tilbage stå kun, at glæde sig til næste år, og håbe på ligeså god deltagelse, og godt vejr som i dette år - og det gør vi så !.

 

Abdicerende Kong Henrik d.II.

(Fabrikant) Henrik Svendsen 

 

Statsminister Arne Weldingh

Ny Majestæt Kong Holger d.II.

(Arkitekt / Boligminister)

Holger C. Pedersen

Tilbage til Kongerække

Tryk her