Jens Kantsø

Jens Kantsø har malet 1 Kongeplatte.

2010 Jens Kantsø

 

Henrik Bach 2020

Statsminister Henrik Bach, Jens Kantsø og Kong Steen d.I

Jens Kantsø, maler og billedhugger, født 26. juli 1935 i Vordingborg, debuterede i 1961 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Jens Kantsø har atelier på Sortedam Dossering i København, men bor og arbejder i sommerperioden på Frølunde Fed ved Korsør.

Jens Kantsø bruger farverne efter deres natur. Hver farve får sin egen særlige karakter og kræver sin stoflighed og form. Billederne bliver i sjælden grad både harmoniske og forfinede, og hans kræsen om de præcise nuancer og deres særlige sammensætning får virkelig sat fantasien på prøve.

Jens Kantsø har i de senere år arbejdet med store udsmykningsopgaver både herhjemme og i udlandet, han har gennem årene udstillet mange steder også både hjemme og ude, og hans værker er udover til Statens Museum for Kunst og Ny Carlsbergfonden indkøbt til andre samlinger i Danmark og i Norge, Sverige, Tyskland, USA, Schweiz, Australien, Grækenland og Japan.

“Jens Kantsø har i dag placeret sig som en af vore fornemste abstrakte kunstnere. Klassisk og moderne på samme tid.” Ole Lindboe i biografien Skønhed og Stilhed (se nedenfor).

Jens Kantsø er repræsenteret på Metalskolen i Jørlunde.

Fra https://kuf.dk/jens-kantso/

 

Jens Kantsø døde marts 2020

 

Oplagt af Henrik Bach 2020